Aanleg achtertuin Venray

Aanleg achtertuin Venray

Organische en strakke lijnen

Het luisteren naar de wensen van de klant is een van de belangrijkste zaken waar je als hovenier rekening mee moet houden bij de aanleg van een voor- of achtertuin. Prettig is het dan wanneer de klant een duidelijk beeld heeft van hoe de tuin er naar zijn of haar mening moet komen uit te zien. Het grootste gedeelte stond zelfs al op papier. Met het juiste advies is het dan een kwestie van overleg voordat er een passend plan verschijnt.

De klant wenste een tuin waarin zowel organische als strakke vormen het beeld bepalen. Aangezien de reeds geplaatste veranda in strakke vorm is vormgegeven, is bij de overige bestrating gekozen voor organische vormen. Het gemakkelijkst gaat dit uiteraard met klinkerbestrating, een mooie bijkomstigheid was dan ook dat dit een van de grote wensen van de klant was. Aangenaam om weer eens met klinkerbestrating in waalformaat aan de slag te gaan! Daarnaast is er een beregeningsinstallatie aangelegd. De klant heeft eigenhandig zorggedragen voor de verlichting.

Op het gebied van de beplanting is ermee rekening gehouden dat in elk jaargetijde van de diverse plantgroepen kan worden genoten. Zo bevat de tuin voorjaarsbloeiers, tal van zomerbloeiers en planten, struiken en bomen die in de herfst en winter in bloei komen en/of prachtig verkleuren. Denk bijvoorbeeld aan de schitterende uitlopers van de Photinia Red Robin en de rijke bloeiwijze de Echinacea Green Jewel en Kalmia latifolia Moyland. Genieten maar!

Deze tuin werd gerealiseerd in de tweede helft van 2018.