Aanleg voortuin De Rips

Aanleg voortuin De Rips

Luister, vertaal en pas toe

Als er één ding belangrijk is bij het ontwerp van een tuin, is het wel het luisteren naar de klant. Bij deze klant in De Rips stond een ding voorop: de tuin moet gemakkelijk begaanbaar zijn, te meer omdat de klant aan een spierziekte lijdt waardoor bewegen niet altijd even gemakkelijk is. Concreet betekent dit dat er meer bestrating vereist is dan gebruikelijk, dat hoogteverschillen in de bestrating tot een minimum moeten worden beperkt en dat er geen lastige obstakels een probleem kunnen vormen. 

De eisen zijn vertaald in een passend plan, waarbij tevens gedeeltelijk is gekozen voor verhoogde bloembakken. Hierdoor kan de klant al zittend of staand zijn tuin bijhouden. Aangezien is gekozen voor een flinke hoeveelheid bestating, zijn twee verschillende tegels uitgezocht. Als gevolg hiervan oogt de tuin speelser en ontstaat een fraai contrast met het muurelement en de aanwezige beplanting. 

Op het gebied van de beplanting is gekozen voor eenheid: symmetrie in de bloembakken en flinke beplantingsgroepen, uiteraard met fraaie zomerbloeiers als de Echinacea Little Magnus. Ook ontbreken groenblijvers niet en spreekt in elk jaargetijde een plantgroep tot de verbeelding. 

Deze tuin werd gerealiseerd in de zomer van 2017.